vineri, 4 iulie 2014

Fratele cel Mare cu Google la picioare


Spuneam într-o postare trecută că "dreptul la uitare" impus lui Google în Europa, o să genereze niște chestii negative la care ar cam trebui să ne gândim.

Iată, efectele au început sa se vadă.

Din rezultatele căutărilor dispar linkuri despre oameni puternici și evenimente legate de cariera sau faptele lor reprobabile în detrimentul dreptului la informare. Mai rău, în locul acelor informații despre persoane, fapte și evenimente reale, se acumulează rezultate noi dar lipsite de relevanță sau mai rău, informații fabricate, adevărate bariere de fum informaționale.

Acest tip de ștergere intenționată urmată de modificarea istoriei pare a fi și cazul în care Google a fost forțat sa a șteargă un link la acest articol BBC despre Stan O'Neal, fostul CEO al Merrill Lynch.

Îi dau dreptate lui Jim Edwards, autorul articolului unde am citit aceste informații. Situația e foarte asemănătoare cenzurii impusă de Fratele cel Mare în distopia "1984" a lui Orwell, în care slugile regimului puneau pe foc orice informație negativă despre Marele Frate și afacerile sale.

Se pare că Fratele cel Mare chiar este european. Și eu care mă temeam de ochiul Unchiului Sam și de brânca Ursului Slav.
Acum încep să vad poza în mare. E un portret de familie numit Fratele cel Mare cu Google la picioare. Pe fundal se zăresc în ceață alte câteva personaje monstruoase iar pe zgarda Google scrie  foarte mărunt... "F..ut la Curtea Europeana de Justiție" Făcut, desigur...

2 comentarii:

COMENTARII MUCEGAITE