joi, 12 februarie 2009

Super Market!!!!


Super ultra, mega giga, terra hiper market!

Sunt convins ca si pe voi va irita pe mate cursa asta a superlativelor atasate unui magazin. Imi inchipui cuvintelele astea fortate sa treaca prin stanoaga dintilor ca niste vite disperate care se urca cu copitele unele peste altele. Titulaturile nu sunt decat inceputul unor mari mistere. Ce nu inteleg?!

1. De ce fiecare amarat de apartament (garsoniera) de la parterul unui bloc are pretentia sa fie super market?
2. De ce dispar aceste “uriase” magazine cand patronii lor arata asa de infloritori (masini-tractoare, ghiuluri-mamaligi, lanturi-zgarda si trelinguri niki)?
3. De ce alea mari fizic, presupuse minuni ale economiei, te fauresc asa de miselesc la buzunarele, punand la promotie stifturi sau luxuri si scumpind bunurile de baza?
4. De ce se face degustare la iaurturi salamuri si conserve (produse ambalate), cand firesc ar fi sa se faca degustari de ceapa, cartofi, banane; sau mai corect, la degustare ar fi logic sa fie mancarea gatita iar la sfarsit sa te cinsteasca cu un pahar de sampanie, vin sau digestiv?
5. De ce trebuie asezate aceste temple consumiste la intrarea-iesirea din oras, mai precis in cel mai ingust punct posibil pt blocarea circulatiei?!
6. De ce isi platesc si trateaza angajatii care fac munca cea mai grea atat de rau incat acestia se uita la clienti cu ura?!
7. Ce rezolutie ar fi nevoie sa ai la ochi, ca sa poti citi preturile reale cu TVA, DAE, si disclaimer de pe produsele recomandate de ei ca fiind cele mai avantajoase la raportul calitate/pret?
8. De ce este atat de usor sa-ti iei o muie si atat de greu sa le dai pula inapoi?! Cum adica...eu cumpar pestele din magazine de la tine, dar daca e stricat trebuie sa ma plang pescarilor?! Cumpar un TV proiectat sa se arda acasa in 5 minute dar imi ia 3 saptamani sa-l dau inapoi?!
9. De ce se scumpesc produsele traditionale de sarbatori in astea de la noi iar in alea de afara se ieftenesc?
10. Daca ecologia este asa de importanta pentru aceste magazine, incat mai au putin si ma obliga sa-mi car cumparaturile in poala, cum se face ca ambalajele produselor sunt aprope toate nebiodegradabile?

Daca va ustura ochii de la spoturi, va tiuie urechile de la reclame, ati obosit plimband caruciorul si va doare piciorul de la ambreiaj, incercati sa cumparati de la piata, care deobicei este in centru orasului sau cartierului dumneavoastra. Poate cineva o sa va insele cu cateva grame la cantar, dar altcineva va va oferi gratis un mar sau un buchetel de verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE