miercuri, 13 februarie 2008

Jos Valentine's Day!


De ceva vreme in tara noastra in afara de fenomenul generalizat de jaf si furt a aparut si imprumutul. Este adevarat ca el era intiparit in memoria genetica a romanului inca din vremuri in care data se marca tragand o dunga pe peretele grotei. La fel de adevarat este ca acest fenomen al imprumutului a evoluat radical. Daca in epoca de piatra imprumutam un silex, o femeie ceva, iar mai tarziu intre un ou sau un bou de pe la vecini, astazi imprumutam bani si mai nou datini. In aceasta ultima categorie intra proaspat adoptatele Halloween si Valentine's Day. De primul n-am chef sa discut astazi pentru ca este taman sezonul ultimului.
La prima vedere Valentine pare un obicei dragalas, inofensiv si aducator de sentimente calde, frumoase...Pe naiba!
Este inca o inventie a societatii moderne de consum. Si inca una radical indreptata impotriva barbatului. Se infileteaza in gandurile, dar mai ales in buzunarele lui. Ma credeti misogin, nu-i asa?!
Pai hai sa va zic ceva. De Craciun, barbatii cumpara cele mai scumpe cadouri, de Pasti cele mai multe, de 1 martie sacose de martisoare, de 8 martie tone de zambile de...de ce m-ai facut mama baiat?!
Si poc, apare intre ele Valentine...cica ziua indragostitilor, adica si a ei, dar si a lui. Siiigur ca da...ca doar ea ii cumpara lui lantisor cu inimioara, iepurasi care se pupa cu inimioara, ciocolata inimioara, tampoane intime cu inimioare....ca doar ea il scoate pe el in oras la o cina romantica luminata de o lumanare inimioara.
Si asta nu-i nimic inca, pentru ca dupa mine Valentine’s Day este o insulta si un atac direct la valorile de baza ale societatii traditionaliste romanesti. Pai anul trecut in tramvaiul x in Bucuresti, s-au oficiat casatorii de proba si s-au eliberat certificate de casatorie pentru o zi. Huoo...codosii din primarii trebuiau sa se multumeasca sa ramana doar codasi!
Valentine's Day este o sarbatoare homosexuala. Daca va uitati uimiti cum o doamna strident machiata ii plateste iubitului sau bautura, nu va bucurati! Sigur e un travestit sau transexual. Pe sub mesele postate la intuneric tipii aia nu fac trafic de marijuana, ci se pipaie reciproc. Huooo...Valentine is gay!
Daca faceti turul barurilor si bodegilor de clasa joasa si observati un aflux mai mare de barbati decat de obicei, sa stiti ca tot Valentine's Day este de vina. Trebuie sa se refugieze si barbatul undeva. Si unde mai poti scapa de dulcegariile de la radio, tv, din casa si din presa, decat in ultima bomba de cartier? Unde mai poti vedea un meci de fotbal, pana dimineata la 3?!
Ajuns in barlogul mirosind a amoniac si a varza nu te mai intereseaza daca de la gatit sau de la vopsit, te bagi in pat langa consoarta si in loc sa ai parte de somn, ea iti pune veioza in ochi. Tu esti bahic ea te vrea romantic; tu vrei nani ea vrea na, na, na. Nu-i loc sau timp de tratative. Te gandesti la Bula si spui:
-Stinge lampa si ia-o in gura!
Sus chilotii! Jos Valentine's Day!

4 comentarii:

  1. De ce sus chilotii ?Nu mai bine jos cu ei ? Unde dracu sa-i trag mai sus ca-mi strivesc coaiele ..:( Si ok .." stinge lampa si ia-o in gura .."Unde e lampa ?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. De stai cu piciorele spre bec, singura directie de tras de chiloti e in sus, si daca ti s-au lipit de blana de pe oua, poate ca-i cazul sa renunti ori la ele ori la ea. Sa stii ca io ma gandeam sa-ti ofer lampa lui Aladin frate! Sa vad cum te descurci cu...duhul!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sus fusta! Jos pantalonii!! Parca asa era refrenul:)) Cum adica ma Radu freci pula si iasa duhu? Pfuu ca ma confuzezi. Nici in laba nu mai am acu incredere:(((( Pup!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Na apai... :) saracii de voi, barbatii. Pe de o parte va inteleg, dar doar de pe partea asta :))... florile-mi plac, sa fiu iubita-mi place... pentru ce sa fiu impotriva freneziei cu inimioare si dragoste? :)
    Gandesc acum din perspectiva persoanei care are de la cine primi inimioare :) DAR

    Dar daca am nenorocul sa fiu singura de paispe februarie, asa urat ma uit la porumbeii fericiti si plini de inimioare... :)

    Io zic asa... hai ne iubim frumos in fiecare zi, 14 feb sau nu, :) ca aceleasi persoane demne de dragoste suntem si pe 13 si pe 15.
    Sa fiti (cum altfel..?) IUBITI !

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE